Els pensionistes es mobilitzen per unes pensions "dignes, justes i suficients"

València, Barcelona, Madrid, entre les 50 ciutats que han acollit aquest dissabte actes de protesta

Els pensionistes es mobilitzen per unes pensions "dignes, justes i suficients" / À Punt NTC

Diversos col·lectius de pensionistes es mobilitzen aquest dissabte per a exigir unes "pensions públiques, dignes, justes i suficients", sense "retallades ni privatitzacions". Així, s’han convocat concentracions a les principals ciutats espanyoles, entre altres a València, on s'ha demanat la derogació de les retallades de les reformes de pensions de 2011 i 2013, a més de les reformes laborals de 2010 i 2012.

Ho fan convocats per la Coordinadora Estatal en Defensa de les Pensions Públiques (Coespe), així com per altres plataformes que agrupen pensionistes del País Basc, Navarra, Galícia, Madrid, Badajoz, Badalona, Móstoles, o, al nostre territori, la Marina Alta, el Comtat o l'Alcoià.

A la ciutat de València, la manifestació ha eixit de la plaça de Sant Agustí. Els participants han exigit la protecció de les pensions públiques mínimes i un salari mínim suficient que permeten a les persones sense distinció de gènere accedir a unes condicions de vida dignes.

Retallades i privatitzacions afavorides pel Pacte de Toledo

Els col·lectius que han eixit als carrers també rebutgen la proposta de plans de pensions privats d'empresa del Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en entendre que vulnera les condicions del Pacte de Toledo, així com "les noves retallades que s'anuncien per a 2021”.

En un manifest llegit dijous passat davant el Congrés dels Diputats de Madrid, els col·lectius van afirmar que "cada dia que passa sense derogar les reformes tant laborals com de pensions augmenta la precarietat, la desigualtat i la pobresa". 

També et pot interessar

stats