Unes obres a Elx destapen l'accés a un refugi de la Guerra Civil davall del Mercat Central

L'Ajuntament demanarà la consideració de bé de rellevància local pel seu pes cultural i patrimonial.

Obres al Mercat Central d'Elx

Uns treballs de reparació de la xarxa de sanejament davall del Mercat Central d'Elx han tret a la llum l'accés a un refugi que data de la Guerra Civil. La galeria, de quasi 80 metres quadrats, ha quedat al descobert després d'aparéixer un forat quan l'empresa municipal d'aigües feia obres al clavegueram.

Els tècnics municipals i els bombers han entrat després de localitzar l'entrada i han fet tot el recorregut de la galeria, que es troba en molt bon estat. Han comprovat que està igual com es reflectia als plànols dels anys seixanta i que acaba davall del carrer Major.

És un refugi de la Guerra Civil davall del Mercat Central, en ple cor de la ciutat. I això té una important rellevància perquè, en opinió de l'alcalde, Carlos González, posa en relleu la inviabilitat del projecte del mercat amb l'aparcament subterrani. De fet, per al consistori, aquesta troballa suposa l'inici del desbloqueig del projecte de rehabilitació del mercat, unes obres que l'anterior equip de govern del PP va adjudicar a una empresa el 2014 a canvi de l'explotació del pàrquing subterrani que havien de fer a l'edifici.

Ara, la Conselleria de Cultura ha de decidir si la troballa paralitza definitivament el projecte. L'Ajuntament remetrà un informe per catalogar la troballa, ja que, segons la llei de patrimoni valencià del 2017, està considerada un bé de rellevància local.

També et pot interessar

stats