Unes Fogueres contra la violència masclista

L'Ajuntament d'Alacant presenta el dispositiu de les Fogueres de Sant Joan amb mesures per a evitar agressions sexistes.

Roda de premsa a l'Ajuntament d'Alacant
Roda de premsa a l'Ajuntament d'Alacant / À Punt Notícies

"Planta Cara: zero agressions sexistes" és el lema de la campanya que l'Ajuntament d'Alacant posarà en marxa aquestes Fogueres. Un projecte pilot que té com a objectiu evitar casos de violència sexista amb mesures de seguretat que s'allargaran durant tot l'estiu. "Volem que tot el món puga disfrutar de dia i de nit sense cap risc", ha assegurat durant la roda de premsa oferida aquest matí l'alcalde alacantí Luis Barcala.

Una de les mesures "dissuasives" citades pel primer edil és la incorporació de parades d'autobús intermèdies per a acurtar els trajectes de les usuàries en les hores de més risc. Aquesta mesura vindrà complementada amb l'augment de vigilància als pàrquings "perquè sabem que aquests depredadors utilitzen aquesta classe de llocs per a actuar", ha dit Barcala. 

Vora 4.000 agents vigilaran les Fogueres 

3.525 efectius de la Policia Local, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Protecció Civil vetlaran per la seguretat d'aquestes festes. Un dispositiu similar al de l'any passat que començarà a funcionar hui amb el pregó i demà amb la primera mascletà. Un dels punts on se centrarà la vigilància serà precisament la plaça dels Estels, escenari de les mascletaes, on es faran controls d'accés. A més, també hi haurà més control per a evitar altercats pel consum d'alcohol, i es faran classes per a manipular material pirotècnic. 

Enguany, que se celebra el 90 aniversari de les Fogueres, es plantaran 89 monuments adults i altres 89 infantils dels quals 9 seran de Categoria Especial. La foguera oficial es plantarà el dia 14 i les especials el 16 a partir de les 12 de la nit. El trànsit estarà restringit al centre de la ciutat des de les 18.00 h fins al 25 de juny. Enguany s'habilitaran pàrquings especials "perquè el trànsit rodat no siga un problema aquestes festes".

També et pot interessar

stats