Unes 4.000 persones es concentren a Sabadell davant els nou detinguts vinculats als CDR

Els Comités de Defensa de la República demanen "plantar cara a la repressió" davant detencions "arbitràries".

Concentració a Sabadell davant l'operatiu de la Guàrdia Civil
Concentració a Sabadell davant l'operatiu de la Guàrdia Civil / Enric Fontcuberta (Efe)

Unes 4.000 persones s'han concentrat a la plaça de Sant Roc de Sabadell (Barcelona) per a protestar contra l'operatiu que la Guàrdia Civil ha desplegat aquest dilluns amb nou detinguts vinculats als Comités de Defensa de la República (CDR) i deu escorcolls en diversos municipis contra independentistes que presumptament planejaven accions violentes. Membres del cos de l'institut armat i diversos efectius dels Mossos d'Esquadra han establit un perímetre de seguretat amb els manifestants.

Els Comités de Defensa de la República (CDR) han fet una crida a "plantar cara a la repressió contra el moviment independentista", després que la Guàrdia Civil haja detingut nou activistes que presumptament planejaven accions violentes i tenien material explosiu casolà.

ER i JxCat demanen que comparega Marlaska

D'altra banda, els grups parlamentaris d'ERC i de Junts per Catalunya (JxCat) han reclamat de forma conjunta que el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, comparega en la comissió d'Interior del Congrés per a informar de la detenció de "persones independentistes acusades de terrorisme".

Rivera insisteix a demanar el 155 a Catalunya després de les detencions

Per la seua banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha insistit que és necessari aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya després de la detenció, aquest dilluns, de nou independentistes. A través d'un missatge en Twitter, Rivera ha donat les gràcies a la Guàrdia Civil "per aquesta operació contra radicals separatistes que, segons la investigació, planejaven accions terroristes".

El líder de la formació taronja s'ha preguntat si algú pensa que el president de la Generalitat, Quim Torra, "ordenaria als Mossos investigar als seus amics i familiars dels comandos separatistes". En aquest sentit, com que Rivera opina que "Torra no actuarà contra els CDR", ha reiterat la seua exigència de "155 ja".

També et pot interessar

stats