Unauto demana un informe jurídic perquè considera “inconstitucional” el decret valencià

Consideren que el projecte de decret autonòmic no passarà “el filtre” del CJC perquè vulnera la lliure competència i el lliure mercat.

Eduardo Martín, president d'Unauto, la patronal dels vehicles de transport amb conductor a Espanya

La patronal dels vehicles de transport amb conductor a Espanya, Unauto, ha demanat a la Generalitat que consulte al Consell Jurídic Consultiu (CJC) sobre la constitucionalitat del decret llei que prepara el Consell.

El president d'Unauto VTC València, Ricardo González, ha informat que consideren que el projecte de decret autonòmic no passarà “el filtre” del CJC perquè és “inconstitucional” en vulnerar la lliure competència i el lliure mercat.

Segons ha recordat, el Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya ha exposat que la normativa atempta contra la llibertat d'empresa i ha reconegut que les indemnitzacions per cessar les operacions dels VTC corresponen al govern autonòmic.

Per això, ha recomanat a la Generalitat que abans de fer “un moviment inconstitucional com a Catalunya”, faça un estudi jurídic.

Segons Martín, les “restriccions” suposaran l'expulsió dels VTC, el tancament d'empreses i l'acomiadament de més de 500 treballadors de col·lectius de difícil inserció laboral. A més, ha acusat “el monopoli del sector del taxi, d’enganyar” a la ciutadania i a les institucions.

A la Comunitat Valenciana hi ha actualment 373 llicències de VTC, i unes 1.000 pendents de concedir.

També et pot interessar

stats