Unauto demana a Puig que no regule els VTC fins que hi haja text estatal

La patronal sol·licita una reunió i adverteix que les reclamacions d'indemnitzacions ascendirien a 166 milions d'euros.

Eduardo Martín, president d'Unauto, la patronal del sector de las VTC | EP
Eduardo Martín, president d'Unauto, la patronal del sector de las VTC | EP

La patronal dels vehicles de transport amb conductor a Espanya, Unauto, ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que no s'adopten mesures restrictives en la regulació dels VTC fins que es resolguen els dubtes de constitucionalitat i competència del reial decret, que faculta les comunitats per a regular el sector.

Unauto adverteix que totes les regulacions que puguen dur a terme les comunitats autònomes o ajuntaments -quan modifiquen les condicions actuals d'explotació de les llicències legals de VTC o generen un mal als seus titulars- derivaran en reclamacions d'indemnitzacions. En el cas de la Comunitat Valenciana, ascendirien a 166 milions d'euros.

El president de la patronal, Eduardo Martín, ha enviat una carta a Puig i els consellers d'Obres Públiques i d'Economia, en la qual sol·licita mantindre una reunió "com més prompte millor". Unauto vol traslladar les inquietuds del sector i articular "possibles solucions" per a construir entre tots un model de mobilitat sostenible "beneficiós i segur" per als ciutadans.

La Conselleria d'Obres Públiques va iniciar aquest dijous la fase d'informació pública del decret que regularà els VTC a la Comunitat Valenciana, i ha remés l'esborrany a les parts, que disposen de deu dies per a presentar al·legacions. 

En el projecte s'estableix un període mínim de 15 minuts entre el moment de la sol·licitud del servei i el seu inici, un període que els ajuntaments poden incrementar. A més, no es permet la captació dels vehicles que circulen per les vies públiques a la recerca de clients, ni tampoc la geolocalització. 

També et pot interessar