Unauto amenaça de deixar d'operar a la Comunitat Valenciana

Qualifiquen el decret de la Generalitat com un "despropòsit total" i consideren que "és impossible operar en aquestes condicions".

VTC
VTC / Arxiu (Europa Press)

Unauto, associació d'empreses dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), ha advertit que deixarà d'operar a la Comunitat Valenciana si el nou decret de regulació que ha presentat la Generalitat segueix avant.

El president d'Unauto Comunitat Valenciana, Ricardo González, ha qualificat el decret com un "despropòsit total", ja que, segons elll "és impossible operar en aquestes condicions". Així mateix, creu que amb aquestes mesures la Generalitat "proposa la desaparició dels VTC".

González ha alertat que en la pràctica suposarà acabar amb "més de 500 llocs de treball" i que l'usuari tindrà "una solució de mobilitat menys a València". Per això, el titular d'Unauto creu que el decret de la Generalitat suposa "rendir-se a les exigències del taxi i eliminar la competència".

En aquest decret, la Generalitat planteja una antelació mínima de 15 minuts de contractació per als VTC, així com no permetre la captació lliure de clients ni la geolocalització.

ERO per a 730 conductors VTC a Catalunya

L'atenció sobre les llicències VTC s'ha traslladat a la Comunitat Valenciana després de les tensions que ha generat la nova regulació de la Generalitat de Catalunya, que obliga a precontractar el servei amb 15 minuts d'antelació.

Uber i Cabify, les principals firmes del transport amb conductor, han reaccionat posant fi a la prestació del servei a l'àrea metropolitana de Barcelona. Moove Cars, una altra de les empreses VTC que operava a la ciutat acaba de presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) i ha suspés els contractes dels 730 treballadors que té a Catalunya.

També et pot interessar

stats