Una ximpanzé del Bioparc ha parit dos bessons

Encara no s'ha pogut determinar el sexe de les cries, que pertanyen a la subespècie de ximpanzé més amenaçada de les quatre que existeixen en el món.

Malin amb les seues cries

El Bioparc de València està d'enhorabona després del naixement a les seues instal·lacions de dues cries de la subespècie de ximpanzé més amenaçada de les quatre que existeixen en el món.

Malin, una de les ximpanzés del Bioparc, va parir el passat 14 de febrer dos bessons mentre es trobava en el recinte exterior davant la sorpresa de l'equip tècnic que, tot i que estava previngut per l'avançat estat de gestació, en un moment donat va observar que hi havia dues placentes i van veure que la femella portava dos cries amb els seus respectius cordons umbilicals.

Segons fonts del parc, el moment es va viure amb una mescla de nerviosisme i alegria perquè és un fet veritablement insòlit i requereix gran destresa i cura per part de la femella que ha d'atendre a les dues cries nounades.

Des d'aleshores, com s'ha informat als mitjans de comunicació, tot està transcorrent amb normalitat i les dos cries es troben estables, si bé continua sent molt important supervisar-ne l'evolució.

El fet de trobar les dues placentes evidencia que són cries bessones i, encara que se'ls diferencia clarament pel color de les orelles, l'una les té fosques i l'altra, clares, encara no se n'ha pogut determinar el sexe.

Un èxit des del punt de vista de la conservació

Els bessons pertanyen a una subespècie molt amenaçada, en perill d'extinció, i amb aquest, el Bioparc veu augmentada una família que ja ha tingut anteriors naixements, com el de Coco, l'agost de 2018, i es consolida com a grup reproductor.

El grup valencià està format per un mascle de 31 anys, Moreno, cinc femelles i la seua descendència: Malin de 29 anys i Py de 15 anys, que van arribar de Boras Djurpark (Suècia); 3 germanes procedents de BIOPARC Fuengirola, Eva de 23 anys, Natàlia de 15 anys i Noèlia d'11 anys que és la mare de Coco.

També et pot interessar

stats