Una xica trans denúncia una agressió homòfoba en un bar de Palència

La matinada d'aquest dimecres quatre xics la van ferir a la cara amb un objecte de cristall

Fotografia publicada per la diputada socialista en l'Assemblea de Madrid, Carla Antonelli
Fotografia de Valeri publicada per la diputada socialista en l'Assemblea de Madrid, Carla Antonelli / @CarlaAntonelli

Valeri, una xica transsexual de 26 anys, ha denunciat a la Comissaria de Policia de Palència la "brutal agressió" homòfoba que va patir la matinada d'aquest dimecres en un bar de Palència, quan quatre xics la van ferir a la cara amb un objecte de cristall. La xica va despertar ja a l'hospital mentre li posaven els punts a la ferida.

Segons ha relatat la jove a EFE, al voltant de les dos del matí del passat dimecres va entrar en un bar de Palència per a prendre una cervesa i "un grup de xics d'entre trenta i quaranta anys van començar amb el seu rotllo, amb comentaris desagradables, a murmurar i a dir que quin fàstic".

"Ells van eixir a fumar al carrer i, quan vaig eixir jo, em van rebentar una botella o un got en la cara, vaig perdre el coneixement i em vaig despertar a l'hospital amb els punts", ha explicat, assegurant que no sap com va arribar al centre hospitalari.

Quan va eixir de l'hospital, va interposar denúncia en la Comissaria Provincial de Policia, relatant tot l'ocorregut i assegurant que, abans de colpejar-la, un dels homes "va manifestar una frase de caràcter homòfob com "quin fàstic, un transsexual", tal com consta en la denúncia.

La jove presenta diversos talls al costat esquerre de la cara i un a la parpella, que possiblement requereix intervenció quirúrgica, segons li van traslladar en el Servei d'Urgències de l'Hospital Río Carrión. El comunicat de lesions de l'hospital recull que la jove estava en estat embriac i que presenta "un traumatisme facial esquerre que afecta, entre altres, la parpella i la regió supraciliar esquerra".

"És la primera vegada que em passa una cosa així. Mai he tingut cap problema per ser trans", ha afirmat Valeri, que resideix habitualment a Madrid, però que aquests dies havia anat a visitar la seua família a Palència.

"Mai he tingut por, però ara estic destrossada, per dins i per fora."

"Mai he tingut por, però ara estic destrossada, per dins i per fora, estic aterrida, noquejada", ha explicat, assegurant que "aquestes agressions són pura homofòbia".

La Policia Nacional insisteix que s'ha produït una denúncia per lesions d'una persona transsexual i que s'estan investigant els fets, encara que, de moment, res apunta a un delicte d'odi, sinó a una brega entre diverses persones en la qual una d'elles ha resultat lesionada per l'impacte d'un vidre.

L'associació Chiguitxs LGTB+ ha manifestat en un comunicat la seua condemna d'aquests fets i els discursos que expandeixen l'odi a la diversitat.

L'associació espera que els seus autors puguen ser identificats i paguen per l'agressió comesa i lamenta que "aquests fets s'estiguen repetint últimament amb alarmant freqüència".

També et pot interessar

stats