Una vintena de països participen en l'operació Minerva per a vigilar fronteres

El dispositiu fa 12 anys que funciona i aplega un total de 58 experts en la lluita contra la immigració il·legal i la delinqüència transfronterera.

Un policia revisa la documentació en una de les àrees de control en el port d'Algesires (Cadis).
Un policia revisa la documentació en una de les àrees de control en el port d'Algesires (Cadis). / Efe: A. Carrasco Ragel.

Una vintena de països, quinze d'ells europeus, participen des de dissabte 21 de juliol i fins al 18 de setembre, en l'operació Minerva l'objectiu de la qual és, en primer lloc, reforçar les inspeccions en frontera dels ports d'Algesires, Tarifa i Ceuta i, després, lluitar contra la immigració il·legal i la delinqüència transfronterera. Durant el cap de setmana, efectius de Salvament Marítim han rescatat 450 migrants que intentaven arribar a les costes espanyoles a bord de 20 pasteres que es van localitzar a les costes d'Andalusia, concretament en aigües de l'estret de Gibraltar i en el mar d'Alborán.

En l'operació, dirigida pel Cos Nacional de Policia i coordinada per l'Agència Europea de la Guarda de Fronteres i Costes (Frontex), participen agents espanyols, de Bèlgica, Suïssa, la República Txeca, Alemanya, Estònia, Finlàndia, Suècia, Letònia, França, Itàlia, Lituània, els Països Baixos, Eslovàquia, Portugal i Romania. També, efectius de quatre països convidats com a observadors: Ucraïna, Moldàvia, Geòrgia i els Estats Units.

Els països participants aporten 58 professionals de diversos perfils, des d'experts en documents falsos, entrevistadors, guies canins, especialistes en primera línia de passos fronterers i en detecció de vehicles robats, i un oficial de suport de Frontex. L'operació Minerva fa 12 anys que funciona i se la considera un operatiu altament eficaç perquè permet inspeccionar un elevat volum de passatgers, vehicles i pertinences. L'any passat es van fer 1.528.650 inspeccions frontereres de viatgers i 344.413 de vehicles.

També et pot interessar

stats