Una vintena de joves ocupen l’ajuntament de Girona

Ho fan en protesta per la decisió del consistori de suspendre unes festes populars i pel "discurs criminalizador" contra els joves.

Façana de l'ajuntament de Girona
Façana de l'ajuntament de Girona / @CDRGIRONASALT

Un grup d'una vintena de joves ocupa des de les 15:00 h una sala de l'ajuntament de Girona després que el consistori acordara suspendre part de les festes que comencen aquest divendres a causa dels disturbis dels últims dies per la sentència del 'procés'.

Han ocupat la sala de la junta del govern local en protesta per la decisió del consistori de suspendre les Barraques de Fires durant les Fires de Sant Narcís i el "discurs criminalizador" contra els joves.

Fonts municipals han explicat que l'alcaldessa ha parlat amb ells i els ha explicat que la suspensió es deu a un informe policial que així ho aconsellava.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha criticat la decisió "totalment unilateral" de l'Ajuntament amb un dia d'antelació, al·legant problemes de seguretat, i que no s'hagen cancel·lat tots els actes ludicofestius.

A més, el sindicat ha advocat per la cancel·lació total de les Barraques, inclosos els concerts i les parades privades, i insta els joves de Girona a "boicotejar les celebracions que es duguen a terme".

Centenars de persones demanen la dimissió del conseller Buch 

Diversos centenars de manifestants han demanat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant el Palau de la Generalitat catalana.

Els manifestants recriminen a la Generalitat  de Catalunya l'actitud que ha tingut davant les protestes després de la sentència del ‘procés’. 

També et pot interessar

stats