Una veïna de Vinaròs guanya un plet contra Cofidís

El jutjat de Vinaròs ha anul·lat el contracte de crèdit per falta de transparència

El jutjat ha reconegut que l'afectada havia sofrit contractes abusius sense transparència / À Punt NTC

L'any 1994, una veïna de Vinaròs va contactar amb l'empresa Cofidís una línia de crèdit renovable, un tipus de pagament que permet ajornar i fraccionar els pagaments de les compres fetes. El que no sabia és que, amb el producte, també li van vendre una assegurança de protecció de pagament, cosa que va començar a generar-li un gran deute.

L'any 2021, el fill de l'afectada va acudir a un despatx d’advocats espantat per l'enorme quantitat de diners que devia sa mare, provinents de nou productes financers que havia contractat a diverses empreses especialitzades en la concessió de crèdits. Una d’aquestes companyies havia començat a perseguir-la amb telefonades i missatges perquè no pagava.

Laura Quesada, l’advocada que va portar el cas, ha demostrat la falta de transparència de l'empresa i la nul·litat del mateix cas. "Eren tots abusius, bé per usura, bé per falta de transparència", ha assegurat l'advocada. El jutjat de Vinaròs ha anul·lat el contracte de crèdit per falta de transparència i l'afectada ha pogut recuperar 25.000 euros, a més d'anul·lar un deute pendent de 7.000 euros.

Aquest cas no és inusual. Quesada ha guanyat, fins ara, més de 70 juís relacionats amb aquestes línies de crèdit fraudulentes. "Hi ha molta gent que té aquests crèdits i no sap que és il·legal", ha afirmat.

També et pot interessar

stats