Una veïna de Las Heredades completa un dels majors trencaclosques del món

L’obra té més de 40.000 peces i fa vora 7 metres de llarg i 2 d’ample.

Tretze mesos li ha costat a Paquita fer aquest trencaclosques de més de 40.000 peces
Tretze mesos li ha costat a Paquita fer aquest trencaclosques de més de 40.000 peces / Morell (Efe)

Tretze mesos de faena li ha costat a Paquita Parres completar uns dels puzles més grans del món. Té 40.320 peces i l’ha posat a la venda en un bar de Las Heredades, una pedania entre els termes municipals d’Almoradí i Rojals, ‘‘per a poder comprar-se el trencaclosques més gran del món que té de 42.000 peces’’.

Amb ‘‘paciència i agudesa’’ aquesta dona de 55 anys ha completat l’obra, amb temàtica infantil, que fa 6,8 metres de llarg per 1,92 d’ample. Li va costar, com explica, 400 euros i està dividit en diverses escenes dels títols més coneguts de Disney: La bella i la bèstia, Blancaneu i els set nans, Dumbo, El rei lleó i Peter Pan.

El 28 de novembre de 2017 va arrancar aquesta gesta de Paquita, duta a terme en una de les habitacions de sa casa, en les ‘‘estones lliures’’.

‘‘Quan completava les escenes, ho guardava i empaquetava’’, i una vegada acabat totalment, les passava a la sala menjador del bar de la seua germana, situat a Las Herededes, per a fer-hi el muntatge definitiu.

Una de les curiositats és que va perdre una de les peces, i això l’obligà a demanar-ne una nova a la casa. 

L’afició pels trencaclosques li ve des de fa 18 anys quan va començar a fer-ne per a entretindre’s, i fins ara ja n’ha fet una trentena de gran format, que conserva ‘‘sota el llit’’.

També et pot interessar

stats