Una veïna de Castelló espera a l'últim dia per canviar a euros 180.000 pessetes

La dona ha explicat que ha apurat el termini perquè no li feien falta els diners i ha afegit que se n'anava a uns grans magatzems a gastar-los

Cua al Banc d'Espanya per tal de canviar les pessetes a euros
Cua al Banc d'Espanya per a canviar les pessetes a euros

Una dona ha apurat fins a l'últim dia que donava el Banc d'Espanya a València per a canviar a euros les 180.000 pessetes que tenia a casa, i amb els més de mil euros que ha obtingut (1.081 euros), després de guardar una llarga cua des de les set del matí, tenia pensat anar-se'n després a comprar a uns grans magatzems.

“Estic des de les set d'aquest matí. I he esperat tant de temps perquè no em feien falta, no tenia pressa. I amb aquests mil euros me'n vaig a El Corte Inglés”, ha explicat la dona.

"Vinc de Castelló i hem esperat fins a última hora per peresa. Però vaig veure el divendres uns sobres que tenia guardats i al saber que anunciaven que això s'acaba, he vingut. No serà molt, unes seixanta mil pessetes, uns 350 euros”, explicava una altra dona que esperava en la cua.

Tots els que han acudit al Banc d'Espanya portaven el seu passaport o la seua targeta de residència. Les quantitats en pessetes entregades han variat des de les 180.000 pessetes que portava una dona de mitjana edat fins a les monedes d'un grup de joves, que les han trobades a casa i de les quals no sabien el valor.

La moneda de la UE va substituir les pessetes l'1 de gener de 2002, però centenars de valencians han esperat en la cua, amb el límit de les 14 hores d'aquest 30 de juny, per a obtindre un euro per cada 166 pessetes. El Banc d'Espanya estimava a la fi d'abril que encara quedaven pessetes per valor de 1.586 milions d'euros en mans dels espanyols.

L'organisme ofereix la possibilitat de canviar la moneda que va començar a circular el 1939, mentre que l'emesa entre 1936 i 1939, en el període de la Guerra Civil, requereix un estudi previ per part del Banc d'Espanya. Passat aquest termini, el valor dels bitllets decreixerà i requerirà la intermediació d'experts en numismàtica, que determinaran la seua vàlua en funció de l'estat de conservació, mentre que les monedes es compraran a pes.

També et pot interessar

stats