Una veïna de Campanar després de recuperar les restes del seu ordinador: "No esperava res. És com un tresor"

Els bombers han entregat als veïns afectats per l'incendi els últims objectes recuperats dels habitatges

Una veïna de la finca de Campanar mostra el poc que s'ha recuperat de sa casa, un placa d'ordinador calcinada
Una veïna de la finca de Campanar mostra el poc que s'ha recuperat de sa casa, un placa d'ordinador calcinada / À Punt NTC

Els bombers han entregat els veïns de la finca arrasada en l'incendi de Campanar els últims objectes recuperats dels habitatges. Entre els que ho han perdut tot, alguns han rebut el poc que els han donat com si els haguera tocat la loteria. És el cas d'Alicia, inquilina de la planta setena de l'edifici, que mostrava a les càmeres d'À Punt amb alegria les restes calcinades de la placa base d'un ordinador. "Estic emocionada de contenta. No esperava res. És com un tresor. Buscaré un expert. Vull tindre l'esperança de poder traure alguna cosa d'informació", ens ha contat. El disc dur emmagatzemava el treball de sis anys com a directora de formació. Del seu pis només s'han recuperat algunes parts de la computadora i el cordó metàl·lic d'un estor.

En imatge, el detall de les peces de l'ordinador recuperades en la casa d'Alícia
En imatge, el detall de les peces de l'ordinador recuperades en la casa d'Alícia / À Punt NTC

Alicia ens ha contat que va abandonar el pis minuts abans de l'incendi. El foc la va sorprendre en un centre comercial pròxim. "Havia baixat a comprar a l'Hipercor i en acostar-me a casa no m'ho creia. No em vaig poder ni acostar perquè em queien trossos de la façana al cap", ha explicat.

La solidaritat de la gent és el que ens manté als afectats

Malgrat la tragèdia, diu sentir-se "supercontenta i agraïda" pel suport dels bombers, la policia i la solidaritat ciutadana. "És molt emocionant, vages on vages. Se'm posa la pell de gallina amb tant de suport. Això és el que ens està donant força als afectats. A la fi, això és el que queda en la vida, la xarxa social, perquè les coses materials ja hem vist com acaben", raonava Alícia davant de les càmeres d'À Punt.

Al costat de la finca continua desplegat un ampli dispositiu d'emergències. Agents de la Policia Local han improvisat una oficina al carrer, al voltant d'una taula, per a ajudar el veïnat amb les gestions administratives, mentre que una legió de grues continua traient vehicles dels soterranis de la finca.

També et pot interessar

stats