La Sareb finalment no desnona forçosament una trentena de famílies de Montserrat

A les persones que ocupen vivendes irregularment se'ls dona una pròrroga de deu dies per a acreditar la situació de vulnerabilitat i a les que tenien un contracte fraudulent se'ls proposa l'opció a compra preferent o optar a un lloguer social

El veïnat d'aquest edifici de Montserrat espera ser desnonat aquest dimecres per la Sareb
El veïnat d'aquest edifici de Montserrat espera ser desnonat aquest dimecres per la Sareb

La trentena de famílies que esperava ser desnonada forçosament aquest dimecres a Montserrat (Ribera Alta) finalment no han perdut la vivenda. Moltes d'ells, però, van abandonar els habitatges aquesta nit i les han vandalitzat per tal d'evitar una comissió judicial que ha arribat a les 10 del matí a la finca.

Els pisos d'aquest edifici els va adquirir la Sareb quan el promotor immobiliari no va poder fer front als préstecs. Alguns habitatges tenen propietaris i d'altres, llogaters, que amb el canvi de titulars han deixat de tindre el contracte en regla. Ara, a les persones que ocupen vivendes irregularment se'ls ha concedit una pròrroga per a acreditar la seua situació de vulnerabilitat davant d'un jutjat.

Als llogaters que tenien contractes irregulars se’ls proposa una opció a compra preferent o bé optar a una vivenda social si acrediten les condicions per a fer-ho. Ha estat una jornada tensa, amb una forta presència judicial. De fet, s'ha requerit la intervenció de psicòlegs en alguna ocasió.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha convocat una concentració de rebuig als que consideren uns desnonaments "il·legals" i ha tornat a demanar que es deixe d'especular amb el dret a la vivenda.

L'Ajuntament, per altra banda, es desvincula d'aquest procediment legal i espera que es done una resposta institucional a aquestes persones. 

També et pot interessar

stats