Una treballadora de banc va sospitar del frau a l’EMT i ho va advertir

Ha admés que el sistema informàtic va detectar una irregularitat, però no va fer un seguiment d’aquesta “incidència”.

Una treballadora de banc va sospitar del frau a l’EMT i ho va advertir
Una treballadora de banc va sospitar del frau a l’EMT i ho va advertir

Una treballadora del servei de suport operatiu de CaixaBank va sospitar de les possibles irregularitats de les transferències fetes des de l’EMT a comptes a l’estranger. De fet, va advertir d’aquest tipus de frau a l’exdirectora d’administració de l’EMT, ara acomiada i investigada. Així ho ha expressat la treballadora de la banca durant la declaració en la comissió que investiga el frau de quatre milions d’euros en l’Empresa Municipal de Transport de València.

El testimoni també ha admés que en una de les transferències el sistema informàtic va detectar una irregularitat –un possible “retalla i apega”, ha matisat– en les signatures, però no va fer un seguiment d’aquesta “incidència” i va seguir amb la transacció.

Aquest jutjat investiga si uns defraudadors externs a l’empresa van suplantar la identitat del president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, per a sol·licitar a la exempleada de l’EMT que fera huit transferències a un compte de la Xina el passat setembre. Amb aquest procediment, els estafadors es van apoderar de 4.040.000 euros.

Durant la compareixença davant el jutge, l’empleada de CaixaBank ha explicat que la treballadora de l’EMT investigada constava en l’entitat bancària com a persona de contacte, però no com autoritzada per a signar operacions. A més, ha afegit que quan li van remetre la telefonada de la treballadora de l’EMT suposadament implicada, no li va semblar que fora el procediment habitual i així li ho va manifestar a la seua interlocutora.

No obstant això, després de verificar amb ella l’import, el número de compte beneficiari, el concepte i que disposava de les signatures dels apoderats, va fer la transferència. A més, ha admés, que va tramitar la segona transferència sense verificar que efectivament s’hagueren remés al banc els originals de les ordes escrites del traspàs de diners.

També et pot interessar

stats