Una tortuga desova amb 130 ous a Guardamar del Segura

L’animal tornarà a fresar a la costa els pròxims quinze dies, segons els biòlegs de l’Oceanogràfic

Imatge de la tortuga després de desovar a la platja de Guardamar del Segura
Imatge de la tortuga després de desovar a la platja de Guardamar del Segura / Jesús Tomás

Una tortuga ha post aquest dimarts 130 ous a la platja de Guardamar del Segura. Els tècnics de medi ambient del municipi han donat l’avís al 112, que ha mobilitzat la Universitat de València i tècnics de l’Oceanogràfic. 

“És un fenomen molt inusual, perquè normalment les tortugues ixen a fresar a la nit, però aquesta femella ho ha fet a les 8 del matí”, ha explicat Jesús Tomás, professor i especialista en tortugues marines per la Universitat de València. 

Amb una ecografia, l’equip de biòlegs de l’Oceanogràfic ha comprovat que l’animal encara tenia més ous, que previsiblement pondrà els pròxims 15 dies. L’operatiu ha implantat un marcatge satèl·lit en l’exemplar de la tortuga, i això permetrà als experts assenyalar on pon la resta d’ous que encara porta.

L'operatiu ha traslladat l'exemplar de tortuga fins a la mar després de desovar
L'operatiu ha traslladat l'exemplar de tortuga fins a la mar després de desovar / Jesús Tomás

Dels 130 ous que ja ha post, 31 els han destinat a incubadores a l’Oceanogràfic, on eclosionaran. La resta els han traslladat a una platja protegida situada al Parc Natural del Saler. Cada ou és blanc i aproximadament de gran com una pilota de ping-pong.

Tot i l’elevada xifra d’ous, Tomás ha assegurat que no és el rècord. “El 2014 una tortuga va pondre 131 ous per Sant Joan”, ha assegurat.

Imatge dels ous de tortuga, arreplegats pels tècnics a Guardamar del Segura
Imatge dels ous de tortuga, arreplegats pels tècnics a Guardamar del Segura / Jesús Tomás

També et pot interessar

stats