Una tona de pólvora fa tremolar els carrers de Paterna

En mitja hora, 363 persones han ballat amb el foc, han disparat 70.000 coets, una mitjana de 2.500 per minut.

VÍDEO | Una tona de pólvora fa tremolar els carrers de Paterna

Aquesta matinada els xiulits dels coets han tornat a ressonar amb força a Paterna en la tradicional cordà, un dels actes més esperats de les festes majors d'aquest municipi de l'Horta. Enguany la cordà ha comptat amb un dispositiu reforçat de seguretat que ha donat com a resultat un balanç de 21 ferits lleus.

70.000 coets, una mitjana de 2.500 per minut, han omplit amb els xiulits el carrer Major de Paterna, aquesta matinada, en la tradicional cordà. En mitja hora, 363 persones han ballat amb el foc, disparant una tona de pólvora. Entre els participants ha destacat enguany una presència femenina creixent, amb un total de 52 dones. 12 dels tiradors han intervingut per primera vegada i sempre en recordaran l'experiència.

La nit ha deixat 21 ferits lleus per cremades. La cordà ha inclòs un dispositiu de seguretat format per 150 persones, entre membres de la Policia Local, la Guàrdia Civil, bombers i Protecció Civil. Entre les mesures de seguretat aplicades enguany, també cal destacar els braçalets lluminosos i la identificació amb pintura reflectora dels números dels patis del carrer Major per a reconéixer els habitatges. L'ajuntament creu que la seguretat ha sigut clau en el reconeixement com a festa d'interés turístic nacional.

Amb la cordà d'enguany en la memòria, veïns i turistes ja comencen a pensar en la de l'any vinent.

També et pot interessar

stats