Una tona de pólvora en 20 minuts: així ha sigut la Cordà de Paterna 2022

La festa pirotècnica reconeguda d'interés turístic nacional s’ha celebrat sense incidents greus i amb rècord de participació

Cordà de Paterna 2022 amb rètols
29 d'agost 2022 - 12:30

Més de 70.000 coets i vora una tona de pólvora van fer ressonar els carrers de Paterna durant la gran Cordà que s'ha celebrat aquest diumenge. A pesar de la falta de vent, de la calor i de l'alta participació, la festa pirotècnica per excel·lència de la ciutat s'ha desenvolupat amb èxit, i tant participants com Ajuntament n'han fet un balanç positiu.

Al voltant de 52 persones van ser assistides per cremades d'escassa consideració, tot i que una d'elles va ser traslladada a l'hospital La Fe de València per a ser atesa. D'aquestes persones, 42 van patir ferides en la Cordà, una en la cercavila i nou en la 'recordà' posterior.

Un total de 360 tiradors i tiradores han fet esclatar el contingut dels 129 caixons de pirotècnia i més de 150 persones, entre agents de la Policia Local, Protecció Civil, i forces i cossos de seguretat de l'Estat, van vetlar per la seguretat de la festa.

Enguany, a més, s'ha batut el rècord de participació i per primera vegada s'ha hagut de fer un sorteig, i alguns dels sol·licitants s'ha hagut de quedar fora. Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna, ha explicat que aquest fet demostra entre altres qüestions els bons resultats de l'Escoleta del Foc, que fomenta l'aprenentatge de la tradició entre els més joves, i garanteix el relleu generacional de la festa.

La Cordà de Paterna està reconeguda com a festa d'interés turístic nacional des de 2017 i és bé d'interés immaterial de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats