Una taxa d’alcoholèmia d’1,5 g/l multiplica per 22 el risc d’accident de trànsit

La DGT posa en marxa una nova campanya de control de d’alcohol i drogues que es desplegarà fins al 15 de desembre.

El subdelegat del govern a València, Roberto González Cachorro, ha visitat un dels controls d’alcohol i drogues
El subdelegat del govern a València, Roberto González Cachorro, ha visitat un dels controls d’alcohol i drogues / DGT
09 de desembre 2019 - 14:25

Al voltant del 25% de totes les morts en carretera a Europa estan vinculades al consum d’alcohol. Així ho ha destacat aquest dilluns el subdelegat del govern a València, Roberto González Cachorro, que ha visitat un dels controls de la nova campanya de vigilància i control d’alcohol i drogues en els conductors, que es desplegarà fins al 15 de desembre.

El subdelegat ha assegurat que “quan un conductor té una taxa d’alcoholèmia d’1,5 g/l, la seua taxa d’incidència d’accident s’estima que és 22 vegades major que la d’un conductor sobri”. Encara més, amb aquest nivell d’alcohol, la taxa d’incidència d’accidents de gravetat mortal és aproximadament 200 vegades major que en el cas de conductors que no han ingerit alcohol.

Segons González Cachorro, encara amb taxes d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc de patir un accident de trànsit pot veure’s incrementat. “L’única taxa segura és 0,0%”, ha assegurat.

Cànnabis i cocaïna

La conducció posterior al consum de substàncies psicoactives és un fet freqüent a Espanya, i també el consum simultani de diverses drogues, que s’ha demostrat que és un comportament d’extrem risc viari. A Espanya, les substàncies més freqüents detectades en els casos de conductors morts que han donat positiu en drogues són cànnabis i cocaïna.

Balanços campanyes

En la campanya desenvolupada entre el 10 i el 16 de desembre de 2018 es van fer 11.494 proves d’alcoholèmia a la Comunitat Valenciana i 306 de drogues. Del total de proves, 155 van donar positiu en alcohol i 89 en drogues. A més, en l’última campanya duta a terme entre el 3 i el 9 de juny de 2019, es van fer 20.991 proves d’alcoholèmia i 401 de drogues, amb 213 positius per alcohol i 165 per drogues.

També et pot interessar