Una de cada sis denúncies per violència infantil a Espanya es registra a la Comunitat Valenciana

L'organització Save the Children posa el focus en aquest col·lectiu amb motiu del Dia Universal de la Infància.

En 2017 es van interposar 6.097 denúncies per delictes violents contra xiquets, xiquetes i adolescents
En 2017 es van interposar 6.097 denúncies per delictes violents contra xiquets, xiquetes i adolescents

Enguany, a tota Espanya, han mort una vintena de xiquets víctimes de la violència, quatre d'ells, a la Comunitat Valenciana. Els últims casos van ser els del xiquet d'Elx de dos anys que va morir a causa d'una pallissa que suposadament li va propinar el seu padrastre o les dues xiquetes de Castelló, de tres i sis anys respectivament, que van ser assassinades pel seu pare.

En 2017 es van interposar 6.097 denúncies per delictes violents contra xiquets, xiquetes i adolescents. En la seua majoria, agressions i pallisses que tenen lloc tant a l'àmbit escolar com al familiar. 

Encara que sovint s'oblida la forma de violència més invisibilitzada de totes: l’abús sexual. Només a la Comunitat Valenciana s'han denunciat 681 casos. I normalment el cometen les persones més pròximes al menor, com ara pares o professors. 

Això suposa que “moltes vegades passen anys sense que el xiquet o la xiqueta siga capaç d'entendre el que li ha passat, i entendre que això no està bé”, com diu el director de Save de Children a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández. I afig que “són figures de referència per als xiquets” i, de fet, “moltes vegades costa que el xiquet puga dir el que li ha passat”.

Save the Children ha volgut mostrar aquesta mirada d'innocència vulnerada en el Congrés dels Diputats, penjant un dibuix d'un menor que havia sigut víctima dels abusos. Des de l'organització demanen, de manera urgent, una llei que protegisca els menors a tot l'Estat. 

Per aquesta raó, Rodrigo ha remarcat que és necessari que la gent comprenga  “que açò existeix i que açò afecta a molts milers de xiquets i xiquetes a tot el món, a Espanya i a la Comunitat Valenciana”.

Fa 29 anys que es va signar la Declaració dels Drets dels Xiquets i les Xiquetes, però encara hui es lluita perquè siguen complits. 

També et pot interessar

stats