Més de 150 passatgers ferits en xocar dos trens a l'estació de Montcada i Reixac, a Barcelona

Els Mossos investiguen les causes de l'accident, que ha ocorregut quan un comboi n'ha envestit per darrere un altre, que estava a la mateixa via

Aspecte aquest dimecres dels dos trens accidentats
Aspecte aquest dimecres dels dos trens accidentats / Marta Pérez (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de desembre 2022 - 09:20 Actualitzat: 07 de desembre 2022 - 13:38

Més de 150 persones han resultat ferides de diversa consideració aquest dimecres després que un tren haja xocat per darrere amb un altre a l'estació de Montcada i Reixac-Manresa, a Barcelona. Segons l'últim balanç del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat de Catalunya, s'ha atés fins ara 150 passatgers que tenien lesions lleus i cinc en estat "menys greu". Fins a 39 han hagut de ser traslladats a centres sanitaris per a rebre atenció mèdica.

L'accident s'ha produït cap a les 07:50 hores, quan per causes que no s'han esclarit encara un comboi que circulava en sentit Barcelona ha col·lidit per darrere amb un altre que es trobava en l'estació i que també es dirigia cap a la ciutat comtal. Els trens afectats cobrien la línia R4 de rodalia de Renfe, que ha interromput la circulació entre les estacions de Montcada Bifurcació i Terrassa. El sinistre també ha obligat a tallar momentàniament les línies R7 i R12 en tots dos sentits. El servei s'ha restablit cap a les deu del matí en les tres línies després d'hora i mitja parat, encara que continua havent-hi algunes afectacions puntuals.

El personal sanitari atén els ferits a l'estació de Montcada i Reixac
El personal sanitari atén els ferits a l'estació de Montcada i Reixac / Marta Pérez (Efe)

Fonts de Renfe han informat a Efe que es desconeixen de moment les causes que han motivat l'accident que ha obligat a activar el protocol per a aquesta classe de sinistres en col·laboració amb Protecció Civil i el SEM. Fins a díhuit unitats mèdiques s'han desplaçat al lloc dels fets per a avaluar l'estat dels passatgers ferits sobre el terreny. 

Els dos combois estan ja totalment evacuats, segons informen els Bombers de la Generalitat, que han enviat al lloc set dotacions amb personal per a ajudar a traslladar els ferits a les ambulàncies del SEM.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per a esclarir les causes del xoc.

Primeres reaccions polítiques

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha reaccionat a l'accident en Twitter, on ha remarcat que les causes encara estan sota investigació. "Equips d'Emergències de Catalunya treballen des de primera hora per a atendre els ferits, als qui desitge una recuperació ràpida", ha afegit. Posteriorment, s'ha sabut que ha suspés la visita que tenia programada aquest dimecres al municipi de Rubí i s'ha desplaçat en lloc d'això a Montcada i Reixach per a interessar-se per l'estat dels ferits.

Per la seua banda, el cap del govern autonòmic català també s'hi ha pronunciat en la mateixa xarxa social i ha reclamat explicacions a Renfe, Adif, i l'executiu estatal. "Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats