Una serp apareix de matinada al dormitori d'una família de Betxí

Els bombers que han atrapat la serp, que imita la serp coral, expliquen que prové d'una botiga de mascotes o de la venda il·legal d'animals i recorden que mai han de soltar-se en el medi natural

Capturen una serp a Betxí

Quan queden pocs dies per la celebració de Halloween, una família de Betxí ha viscut una situació de por. Com si fora un malson, de matinada ha aparegut una serp al seu dormitori i els bombers han hagut d'intervindre-hi per a atrapar-la.

El parc de bombers de la Plana Baixa ha informat que de matinada van haver de capturar una serp que s'havia colat en un dormitori d'una vivenda a Betxí. Segons revela el SIAB, al domicili estaven un matrimoni i el seu fill, i l'animal va aparéixer prop del llit.

Es tracta d'una espècie "de les que imiten la serp coral per a espantar els possibles depredadors", expliquen els bombers. L'animal deu provindre, afegeixen des de SIAB, d'una botiga de mascotes o de la venda il·legal d'animals.

És per això, que recorden que "hauria de portar-se a un centre d'acollida d'animals i mai soltar-la en el medi natural". Posteriorment s'ha fet càrrec de la serp la Policia Local de Betxí.

Com és la serp falsa coral?

La serp falsa coral té un sistema de defensa molt efectiu i útil, ja que el seu color de pell és molt semblant a un dels ofidis més verinosos que existeixen, la serp coral, per la qual cosa els depredadors les deixen en pau i poden escapar.

Aquest tipus de rèptils és molt adaptable, ja que es pot trobar en zones desèrtiques, pujols rocosos, xicotets pantans, àrees urbanes, zones agrícoles i boscos de coníferes i tropicals. Estan presents principalment al sud del Canadà, Amèrica Central i el nord de Sud-amèrica en països com l'Equador, Colòmbia i Veneçuela.

Les dimensions poden variar des dels 80 als 180 centímetres de llargària, depenent de la subespècie. Poden arribar a pondre fins a 18 ous i solen menjar xicotets rosegadors, invertebrats, amfibis, aus i fins i tot altres serps.

A diferència de la coral, la falsa coral no és verinosa i per a diferenciar-les cal conéixer els patrons de colors de la seua pell, una cosa molt difícil si no s'és expert en la matèria.

El verí de la serp coral

La serp coral és parent de la cobra, la mamba i la serp marina. Viu en boscos, arenals i pantans del sud-est dels Estats Units. El verí de serp coral és neurotòxic. La mossegada d'una serp coral, coneguda per ser una de les més verinoses, no causa en un primer moment els efectes temuts. No és dolorosa ni fa que s'unfle la zona afectada, i els altres símptomes poden no manifestar-se fins dotze hores després.

Però si no s'hi aplica un antídot, la neurotoxina comença a pertorbar les connexions entre el cervell i els músculs, i acaba provocant dificultats en la parla, visió doble i paràlisi muscular i, en últim terme, parada respiratòria i cardíaca.

Imatge d'una serp coral, molt verinosa
Imatge d'una serp coral, molt verinosa / infoserpientes.com

També et pot interessar

stats