Una sentència obliga una mare de Vigo a vacunar els fills

L'Audiència de Pontevedra sosté que la negativa de la progenitora a fer-ho no té avals científics.

VÍDEO | Una sentència obliga una mare de Vigo a vacunar els fills

L'Audiència Provincial de Pontevedra ha autoritzat un pare perquè els fills de set i onze anys puguen rebre la vacunació pertinent a pesar de la negativa de la mare. La justícia ha sentenciat que la postura de la mare, contrària a la vacunació, no té cap aval científic.

El matrimoni, separat des del 2013, estava d'acord en un principi amb no vacunar els fills, però el pare va canviar d'opinió en conscienciar-se que és una mesura per a protegir la salut dels menors i la de la resta de la societat. Tal com ha explicat l'advocat de l'home, a la demanda que han presentat "hi ha altres interessos en conflicte, com ara l'existència de menors, que són els que poden veure afectada la salut com a conseqüència de la no vacunació; però també, i això és fonamental en la decisió dels tribunals, una qüestió de salut pública".

El tribunal manté que la vacunació a Espanya no és obligatòria, però diu que no es poden negar els beneficis demostrats en multitud d'estudis científics. A més, es fonamenta en documents de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que considera "segures" les vacunes.

En cas de conflicte, la sentència estableix que el que prima és l'interés dels menors, ja que la no vacunació podria crear-los problemes per a aconseguir accés a alguns centres educatius i comportar un problema de salut per al conjunt de la societat.

La decisió del magistrat no podrà ser novament recorreguda per la mare, que ja ho va fer en primera instància.

També et pot interessar

stats