Una sentència obliga el Consell a dotar d'un educador un xiquet amb necessitats especials

El menor va ser expulsat per mala conducta i el jutge considera que s'han vulnerat els drets d'igualtat d'accés a l'educació.

Imatge d'arxiu d'una escola
Imatge d'arxiu d'una escola / Unsplash

La Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de València hauran de dotar un xiquet de 9 anys amb necessitats especials, que va ser expulsat d'un col·legi per mala conducta, del suport d'un educador durant tota la jornada escolar, tant a l'aula com al menjador, temps lliure i activitats complementàries.

Així ho dicta una sentència del jutjat número 3 de València, que ha estimat el recurs promogut per la família en apreciar que s'han vulnerat els drets fonamentals quant a igualtat d'accés a l'educació.

El menor, que pateix un trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat, presenta necessitats educatives especials derivades de trastorns de conducta, en concret el recurs d'educador d'educació especial i pedagogia terapèutica.

Segons la sentència, se li va denegar un educador especial en el col·legi públic al qual assistia i quasi dos mesos després es va obrir un expedient disciplinari contra l'alumne i va ser expulsat durant cinc dies. Més tard, es va acordar tornar a expulsar-lo per vint dies.

La part demandant va al·legar que en el centre, de titularitat municipal però concertat amb la Generalitat, s'havien vulnerat els drets de les persones amb discapacitat.

Per la seu banda, la Conselleria es va oposar a la demanda i va assenyalar que els incidents protagonitzats pel menor "van alterar reiteradament la convivència del centre i va arribar a requerir la intervenció d'emergències". També va indicar que des de l'arribada al centre del menor, es va adoptar un pla de millora de l'alumne.

L'Ajuntament de València, al qual correspon el col·legi, va al·legar que el centre no disposa d'educador en educació especial "i si s'haguera conegut aquesta necessitat no s'hauria permés la matrícula" ja que no estava avaluat amb anterioritat.

També et pot interessar

stats