Una salinera de Santa Pola, la primera d'Europa que obté el segell ecològic

Fins ara, la Unió Europea no autoritzava el qualificatiu d'ecològic per a la sal, ja que no es tracta d’un aliment

Una salinera de Santa Pola obté el segell de producte ecològic / À Punt NTC

La salinera Bras del Port de Santa Pola ha obtingut el segell de producte ecològic. Amb aquesta distinció que atorga el Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, confien a augmentar les exportacions de sal a països com ara Alemanya o França, on els productes ecològics tenen una notable implantació.

Fins ara, la Unió Europea no autoritzava el qualificatiu d'ecològic per a la sal, tot i que no conté additius, ja que no es tracta d’un aliment.

Els criteris, però, han canviat i la UE ha inclòs la sal en la llista de productes ecològics. La salinera de Santa Pola ha sigut la primera que ha obtingut aquest segell.

"Tindre la sal ecològica certificada ens obrirà portes a Europa, sobretot a mercats com l’alemany i el francés, que valoren molt aquest tipus de producte", afirma Teresa Ferrández, portaveu de Bras del Port.

La salinera participarà l'any que ve en Biofach, la fira més important de productors ecològics d'Europa que se celebrarà a la ciutat alemanya de Nuremberg.

La salinera Bras del Port ocupa un terç del parc natural de les salines de Santa Pola i produeix a l'any unes 120.000 tones de sal.

També et pot interessar

stats