Una residència inundada i diversos conductors atrapats: el balanç de la pluja torrencial a Xàtiva

Els bombers van fer més d’una vintena d’intervencions, sobretot a la capital de la Costera, on van caure més d’un centenar de litres

Efecte de les pluges a Xàtiva / À Punt NTC

Més de vint intervencions derivades de les intenses pluges, entre altres drenar l'aigua acumulada en una residència de persones majors. És el balanç dels bombers després d'una nit de dimecres, en què en algunes localitats com Xàtiva van registrar durant alguns minuts una intensitat de precipitació torrencial.

A la capital de la Costera es van acumular més de 105 litres per metre quadrat, 66 dels quals van caure en només una hora i  40,8 en trenta minuts, segons les dades de l'Agència estatal de meteorologia (Aemet). Encara que els registres de l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) a l'Institut Josep Ribera de Xàtiva són encara més copiosos: 130 litres.

Els bombers ajuden a traure un vehicle atrapat en un túnel d'accés a la ciutat de Xàtiva
Els bombers ajuden a traure un vehicle atrapat en un túnel d'accés a la ciutat de Xàtiva / Consorci de Bombers de València

Els principals problemes que han atés els bombers de Consorci de València s'han produït entre les onze de la nit i les tres de la matinada d'aquest dijous. En el cas de Xàtiva, durant aquest temps van atendre conductors que havien quedat atrapats en túnels o zones fondes del municipi, i van intervindre per a buidar l’aigua aparcaments soterranis que havien quedat negats. 

També es van requerir els serveis d’emergència localitats com l'Alcúdia de Crespins, la Llosa de Ranes i Gandia. Segons la Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), a Alzira s’han acumulat 128 litres al paratge de la Casella; 122 a la Barraca d'Aigües Vives; 114 a Gandia, i 110 a Barx.

Aquestes tempestes també van deixar un registre molt elevat de llamps a la Comunitat Valenciana, dels quals un centenar van caure a terra ferma fins a les 2 de la matinada d'aquest dijous, i més de 2.000 han caigut en zones marítimes pròximes, que va ser on va hi haver més activitat. No obstant això, Aemet destaca que es van comptabilitzar més de 6.000 llamps a l'interior dels núvols.

També et pot interessar

stats