Una quarta tortuga pon ous a la Comunitat Valenciana en només una setmana

Segons els científics, és una xifra rècord d’aquesta espècie a les nostres platges a l’inici de la temporada

El personal veterinari ha fet una ecografia a la tortuga marina / Fundació Oceanogràfic

Una tortuga ha post 78 ous aquest dilluns de matinada a la platja dels Arenals del Sol, a Elx (Baix Vinalopó). És la quarta que pon en platges de la Comunitat Valenciana en només una setmana, després dels dos nius detectats a Dénia (Marina Alta), Gandia (Safor), i dos intents a Oriola (Baix Segura) i Oliva (Safor). 

En total, 331 ous de tortuga marina, una xifra rècord a les nostres costes, especialment a l'inici de la temporada, segons els experts de la Fundació de l’Oceanogràfic, que juntament amb la Universitat de València gestionen l'equip de rescat d'aquests animals en situacions com la d'aquesta nit. 

Van ser els operaris de neteja els qui van alertar la Policia Local d’Elx d’aquesta nova fresa. Els agents van avisar al telèfon d’Emergències 112 i es va activar el protocol d'actuació de la xarxa d'encallaments. Els veterinaris van fer una analítica de sang a la tortuga i una ecografia per a garantir el bon estat de salut, mentre que els tècnics de la Universitat Politècnica de València (UPV) i de la UV li van instal·lar un emissor satel·litari per a conéixer la seua ruta en els pròxims mesos.

Del total de 78 ous, 13 estan a les incubadores de la Fundació fins que facen eclosió i els altres 65 estan en una platja protegida del Saler, a València.

Els investigadors han apuntat que enguany és molt probable que continuen apareixent més animals, nius i ous a les platges. Per aquest motiu, han cridat a estar atents davant de qualsevol troballa i trucar al telèfon 112. Així mateix, han explicat que el fet que actualment les tortugues marines estan triant la costa espanyola i la del Mediterrani occidental per a pondre els ous “es considera una bona notícia”, però “ha d'entendre's en el context del canvi climàtic”.

També et pot interessar

stats