Una protectora denuncia l'alcalde de Xàtiva per no renovar el conveni que protegia un miler de gats

Segons Roger Cerdà, la protectora no complia les condicions del conveni. El nombre de gats a la ciutat ha passat de 200 als 1.000 en els últims mesos

A Xàtiva es calcula que hi ha un miler de gats que viuen al carrer / À Punt NTC

La protectora d'animals de Xàtiva Una Huella en el Corazón i els responsables de les colònies felines de la ciutat han presentat una querella contra l'alcalde de la capital del a Costera, Roger Cerdà, i a la regidora de Medi Ambient, Remedios Sinisterra, per "l'abandonament absolut" d'uns mil gats a la localitat. Els dos estan citats a declarar el 2 de novembre.

Cerdà ha explicat en À Punt que, segons els informes tècnics "no s'estaven complint les condicions del conveni, per la qual cosa no es va renovar" i des del consistori es va impulsar un procés participatiu per a crear un pla local de control de les colònies felines. El pla es troba en procés de resolució d'al·legacions i s'aprovarà en el pròxim plenari municipal.

La protectora, per contra, assegura que l'Ajuntament de Xàtiva va eliminar el conveni adduint què l'associació va presentar la documentació tard, un fet que neguen.

"L'Ajuntament ha eliminat aquest instrument de gestió sense saber les conseqüències que podria tindre", explica Ramiro Blasco Morales, advocat de l'associació. Segons el lletrat, els gats s'enfronten a malalties, enverinaments, morts i una natalitat descontrolada que afecta directament la població. "No es tracta tan sols de maltractament animal, és també un problema de salut pública".

Per la seua part, el veïnat de Xàtiva està experimentant com afecta la superpoblació de gats, que ha passat de ser d'uns 200 a 1.000 des que la protectora va deixar de gestionar l'atenció sanitària. Alguns residents han trobat verí als parcs, cosa que a banda de ser mortal per als gats també pot afectar greument els xiquets i xiquetes que juguen per allí. Demanen a l'Ajuntament que intervinga de forma urgent perquè els felins puguen estar ben cuidats.

També et pot interessar

stats