Una professora de la Politècnica, millor investigadora jove del món en infraestructura civil

Tatiana García és la primera dona que rep aquest guardó, i també la primera espanyola.

Tatiana García, millor investigadora jove del món en infraestructura civil
Tatiana García, millor investigadora jove del món en infraestructura civil

La professora i investigadora de la Universitat Politècnica de València (UPV), Tatiana García, ha quedat guardonada amb el Junior Award IALCCE2018, el premi internacional al millor investigador jove del món en l'àmbit de l'anàlisi d'estructures i infraestructures civils.

És la primera ocasió que recau en una dona aquest guardó, que cada dos anys lliura la International Association for Life-Cycle Civil Engineering (IALCCE). També és la primera vegada que el rep un espanyol.

El treball d'aquesta enginyera se centra en la integració de nous conceptes sostenibles per a la planificació, disseny i manteniment de les infraestructures civils. Entre els principals avantatges hi ha l'aplicació d'aquestes metodologies que contribuiria a una presa de decisions més eficients, i es reduiria l'impacte de les infraestructures. Així mateix, ajudaria a millorar la seua conservació i previndre possibles danys en les infraestructures, i evitaria possibles col·lapses.

Aquests projectes tenen com a objectiu desenvolupar una metodologia que incorpore la variabilitat en els processos analítics en la presa de decisions sobre el cicle complet de vida de ponts i infraestructures viàries, i incloure la licitació de projectes d'obra nova i de manteniment d'infraestructures ja existents.

També et pot interessar

stats