Una professora de Cifuentes admet que aprovaren alumnes sense defendre el TFM

Cecilia Rosado afirma que era Álvarez Conde qui prenia totes les decisions sobre el màster.

L'exdirector de l'Institut de Dret Públic de la URJC, Enrique Álvarez Conde, en una imatge d'arxiu
L'exdirector de l'Institut de Dret Públic de la URJC, Enrique Álvarez Conde, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Una de les professores del màster que va cursar l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes ha confirmat a la jutgessa que a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) s'aprovava alumnes encara que no hagueren defés el treball de fi de màster (TFM) davant el tribunal perquè el seu superior, Enrique Álvarez Conde, deia que això era "una mera formalitat".

Es tracta de Cecilia Rosado, la presidenta del tribunal que va avaluar el treball de fi de màster de Cifuentes el curs 2011-2012. Rosado estava citada aquest dilluns al jutjat d'instrucció número 51 de Madrid com a investigada en la causa oberta sobre el màster de Cristina Cifuentes.

Ja havia comparegut anteriorment com a investigada davant de la jutgessa. En aquella ocasió, Alicia López de los Mozos, la tercera integrant del tribunal i també investigada, la va acusar de pressionar-la per a falsificar la seua firma en l'acta d'avaluació. 

D'acord amb el testimoni que ha donat la professora aquest dilluns, era Álvarez Conde qui decidia quins alumnes havien de defendre el TFM i quins no. Segons la professora, ell era el responsable de totes les decisions que es prenien sobre el màster en dret públic que va cursar Cifuentes i també el president del PP, Pablo Casado. 

Rosado també ha reconegut que era normal que altres docents firmaren actes d'evaluació que no eren seues i ha reiterat que només responia a ordes del president de l'Institut de Dret Públic de la URJC. En aquest sentit, ha afirmat que alguna vegada va signar l'acta d'avaluació d'un alumne perquè li ho demanava Álvarez Conde. 

A més de Rosado, la titular del jutjat d'instrucció número 51 havia citat aquest dilluns l'exdirector de l'Institut de Dret Públic de la URJC, Enrique Álvarez Conde; l'exsubdirectora Laura Nuño; i Clara Souto, una altra de les professores de l'expresidenta de Madrid que, a més, va ser vocal en el tribunal del seu TFM. 

Clara Souto, que declarava per primera vegada aquest dilluns com a imputada pels delictes de falsedat documental i prevaricació administrativa, ha atribuït també tota la responsabilitat a Álvarez Conde i ha negat que una firma que apareix en una acta de qualificació d'un alumne siga seua. Segons li ha dit a la jutgessa, no va autoritzar mai ningú perquè signara en el seu nom. En l'anterior compareixença que va fer com a testimoni, va denunciar que li havien falsificat la firma en l'acta de notes de Cifuentes. 

Com era previible, el director de l'Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde, s'ha negat a declarar per tercera vegada des que va començar el cas, i ha al·legat indefensió jurídica. 

Finalment, la declaració de la número dos d'Álvarez Conde a l'Institut de Dret Públic, Laura Nuño, ha sigut ajornada fins al 24 de setembre a petició del seu advocat.

També et pot interessar

stats