Sabeu què és una persona "queer"? I una "intersexual"?

El primer pas per a erradicar la discriminació sexual és el coneixement de noves realitats davant la diversitat.

Imatge: Vicent Santapau

À Punt Mèdia ha eixit al carrer per a saber fins a quin punt estem familiaritzats amb la diversitat. I es que conéixer alguns conceptes i realitats és el primer pas per a erradicar la discriminació. Com hem pogut constatar al carrer, la gent mostra un gran desconeixement davant de conceptes com ara persona queer, intersexual i transsexual.

Fran Fernández, tècnic de programes educatius de Lambda, ens ha ajudat en la definició d'aquests conceptes. Així, segons Fernández, el concepte de queer "naix per a trencar la tradició de l'home gai, que no té ploma i que encaixa en els cànons de la societat en general". En definitiva, una persona queer és una persona que no vol ajustar-se als estereotipus de la societat de hui en dia.

Un altre dels conceptes que han intentat respondre al carrer és el de intersexual. Una persona, "en situació d'intersexualitat", com ha matisat el nostre expert, "és aquella que té característiques del mascle i de la femella alhora en el seu cos, tant en l'aspecte hormonal, cromosòmic o, inclús, genital".

Finalment, una persona transsexual, segons Fernández, "és aquella en què el gènere que li han assignat en nàixer, xic o xica, no coincideix amb els seus sentiments".

Hui més que mai, Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia es necessari aclarir conceptes per a visibilitzar amb respecte tots el col·lectius.

També et pot interessar

stats