Mor un home de 84 anys i el seu fill resulta ferit greu en l'incendi d'una vivenda a Asp

El foc podria haver-se iniciat per una explosió de butà i tres dotacions de bombers treballen al lloc dels fets

Efectius de bombers treballen en l'extinció del foc declarat a na / À Punt NTC

Un home de 84 anys ha mort i un altre ha resultat ferit greu en un incendi en una vivenda a Asp (Vinalopó Mitjà) aquest dijous, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat. El Consorci de Bombers de la Diputació d'Alacant ha mobilitzat tres dotacions, un SAMU i un Suport Vital Bàsic al lloc dels fets, on han atés les dues persones ferides, la dona i el fill de l’home mort. L'Ajuntament d'Asp ha declarat un dia de dol.

Segons ha informat l’alcalde del municipi, Antonio Puerto, en declaracions a À Punt, en el moment de l’explosió hi havia tres persones a la casa, un matrimoni i el seu fill. L’home ha mort en l’explosió, que ha afectat pràcticament tota la vivenda. De fet, l’alcalde ha confirmat que el fill serà traslladat a l’Hospital la Fe de València perquè té ferides de primer grau. Sa mare, que està “estable dins de la gravetat” també serà traslladada a l’hospital per a rebre una valoració sobre el seu estat.

L'explosió ha sigut a les 14.40 hores al carrer de Los Pasos d'Asp, segons ha detallat el Centre de Informació i Coordinació d'Urgències (CICU). Els serveis mèdics han estabilitzat un altre home, de 55 anys, després de fer-li diverses maniobres de suport vital avançat. En aquests moments, l'evacuen en la unitat aèria del SAMU a l'hospital La Fe de València, per cremades de segon i tercer grau en el 60% de la superfície corporal, agrega el CICU. També han assistit per crisi d'ansietat una dona, de 82 anys, que han traslladat al centre de salut integrat d'Asp.

Pel que fa a l’origen del foc, Puerto ha dit a À Punt que sembla ha sigut l’explosió d’una bombona de butà que s’ha vist afectada per una espurna d’un bufador que estaven manipulant el pare i el fill per a fer unes reparacions a la vivenda. Per això, ambdós han sigut els més afectats, ja que es trobaven més a prop. El foc s’ha propagat amb rapidesa i ha afectat tota la vivenda. Segons el testimoni d’una veïna, les flames abastaven tota la casa i eren d’uns quatre o cinc metres d’alçària. 

La primera persona a entrar a l’habitatge després de l’explosió ha estat un veí del municipi que passava pel carrer en eixos moments i que, segons l’alcalde, és qui ha tret al pare de la casa, lamentablement ja mort. Després ha arribat la policia i va rescatar la dona i el fill del matrimoni. Tots tres, el veí i els agents han hagut de ser atesos per inhalació de fum. 

Tres homes atesos per inhalació de fum

A més, han atés per inhalació de fum tres homes. Un d'ells de 26 anys, que ha intentat socórrer i, després de ser atés, l'han evacuat a l'Hospital General d'Elx en l'ambulància municipal. Els altres dos són policies locals de 44 i 54 anys i s'han traslladat pels seus mitjans a l'Hospital del Vinalopó d'Elx.

També et pot interessar

stats