Una persona que estava en crida i cerca detinguda i 148 identificades en la jornada del Nou d'Octubre

Fulgencio destaca la labor dels agents, que han aconseguit ‘‘revertir les situacions viscudes el 9 d'octubre de 2017’’.

Desplegament policial durant la manifestació, al carrer de Xàtiva de València
Desplegament policial durant la manifestació, al carrer de Xàtiva de València / Europa Press

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha informat que al llarg de la jornada del Nou d'Octubre s'han fet 148 identificacions i s'han obert 58 actes per infracció a la Llei orgànica de seguretat ciutadana 4/2015. Un dels identificats estava en crida i cerca per fets previs, per la qual cosa va ser detingut i es troba a la presó.

Fulgencio ha detallat en un comunicat que en el dispositiu desplegat van treballar 950 efectius al matí i més de 900 a la vesprada. La jornada es va tancar amb l'actuació dels agents del Cos Nacional de Policia en la contenció de ‘‘grups minoritaris’’ que intentaven alterar el lliure desenvolupament de la manifestació de la Comissió 9 d'Octubre.

A la vesprada, integrants de grups d'ultradreta van protagonitzar moments de tensió, continguts per la forta presència policial desplegada a la ciutat. A la plaça de Sant Agustí, un cordó d'agents va envoltar diverses persones que portaven banderes d'Espanya i feien la salutació nazi, a més de cridar consignes d'aquesta ideologia, cantar el Cara al sol i llançar gas que va afectar agents i un grup de periodistes.

El representant de l'executiu central ha destacat la labor de la Policia, ‘‘que ha aconseguit revertir les situacions viscudes el 9 d'octubre de 2017’’, en referència als aldarulls violents protagonitzats per ultres l'any passat i pels quals hi ha diversos investigats judicialment.

‘‘Sense incidents destacables’’

La dues primeres manifestacions previstes per al Dia de la Comunitat Valenciana, la convocada per l'Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transexuals i Bisexuals i la de la Comissió Nou d'Octubre i COS, van discórrer d'acord amb els horaris previstos ‘‘i sense incidents destacables’’, han subratllat des de la delegació.

Pel que fa a les dues últimes, la d'Avant i La meua Terra CV, van agrupar horari i recorregut, també sense incidències, han apuntat.

Desplegament policial ‘‘proporcional’’

Fulgencio ha qualificat el dispositiu policial de ‘‘proporcional’’ i centrat en ‘‘la contenció de grups minoritaris’’, en al·lusió a l'extrema dreta, que van intentar ‘‘alterar el lliure desenvolupament del dret de manifestació de la Comissió Nou d’Octubre’’.

‘‘Qualsevol acte contrari a dret no quedarà impune’’, ha remarcat en referència als fets ocorreguts durant la jornada a la ciutat de València.

També et pot interessar

stats