Localitzen a Altea una pastera amb vint persones, cinc d'elles menors, que portava dos dies al Mediterrani

Entre els ocupants, que van eixir d'Algèria dimecres, viatjava també una dona embarassada

Un dels sanitaris de la Creu Roja acompanya dos dels menors que viatjaven en la pastera
Un dels sanitaris de la Creu Roja acompanya dos dels menors que viatjaven en la pastera / Creu Roja Alacant

Una pastera amb vint persones a bord, cinc d’ells xiquets, ha arribat a la costa d’Altea. Tots els ocupants de l’embarcació es troben “en aparent bon estat de salut”, segons han confirmat des de la Creu Roja. Tot fa pensar que es tracta d'una embarcació que havia eixit d'Algèria el passat dimecres i de la qual ja tenien constància algunes organitzacions de rescat, segons ha confirmat Salvament Marítim.

Entre la vintena d’ocupants de la pastera, hi ha cinc menors, tres xiquets i dues xiquetes, d’entre quatre i sis anys i sis dones, una de les quals està embarassada. Es desconeix per ara si hi ha llaços familiars entre ells. Els menors i la dona gestant han sigut dels primers a ser traslladats fins al port d’Alacant, on els han oferit una primera atenció mèdica i els han fet les proves diagnòstiques de coronavirus. 

Fonts de Salvament Marítim han destacat que es tractava d'una embarcació "molt precària", de fibra blanca. Tot i això, la pastera ha estat navegant per la mar "sense fer terra", segons puntualitzen les mateixes fonts, des del passat dimecres, coincidint amb les baixes temperatures que s'estan registrant en els últims dies.

També et pot interessar

stats