Una pastera amb 15 migrants arriba a la cala de la Mina de l'Alfàs del Pi

Entre ells hi ha un matrimoni i una dona de 43 anys, amb la filla de 15 anys i un fill de 20.

La Policia Nacional se'ls ha emportat a la comissaria de Benidorm
La Policia Nacional se'ls ha emportat a la comissaria de Benidorm / Guàrdia Civil

Una pastera amb 15 migrants ha arribat aquest matí a la cala de la Mina a l'Alfàs del Pi, al parc natural de Serra Gelada. La Guàrdia Civil els ha traslladat a les dependències de la Creu Roja d'Altea, on els han donat assistència mèdica i els han facilitat aliments.

Són algerians, tenen entre 15 i 43 anys i es troben en bon estat de salut. Són 12 homes i tres dones. Entre ells hi ha una mare amb dos fills, un xic de 20 anys i la menor de 15. A aquesta jove, l'han traslladada al centre de salut perquè pateix asma i necessitava un inhalador. Inma Martínez, directora de la seu local de la Creu Roja a Altea, ha indicat que, tot i que la menor era asmàtica, els problemes respiratoris sembla que es devien "a l'estrés i l'angoixa de la situació per què ha passat". 

Entre els migrants, també hi ha un matrimoni. Han comptat amb l'assistència de Saïd Bensaïd, un voluntari de Creu Roja que ha fet de traductor. Els migrants no han volgut dir de quina ciutat de la costa algeriana han salpat, "però m'han dit que han tardat quasi dos dies a arribar", ha explicat Saïd Bensaïd. La majoria anava indocumentat, encara que alguns havien dut diplomes del seus estudis perquè la seua intenció és buscar faena.

Una volta identificats, la Policia Nacional s'ha fet càrrec d'ells i se'ls ha emportat a la comissaria a Benidorm. El següent pas és posar-los a disposició del jutge de guàrdia.

Tres pasteres

Amb aquests ja són 30 els migrants que han arribat a les costes de les comarques d'Alacant l'última setmana. El cap de setmana, 15 immigrants arribaren en dues pasteres al port de Campomanes, a Altea, i al port d'Alacant.

També et pot interessar

stats