Una part del calvari de Canet lo Roig es desprén de la paret

L’últim dels despreniments, que s’arrosseguen de fa anys, ha ocorregut aquest diumenge sense lamentar danys personals.

Els despreniments s’han produït en els murs exteriors del calvari.
Els despreniments s’han produït en els murs exteriors del calvari.

El veïnat i l’Ajuntament de Canet lo Roig han manifestat la preocupació davant els últims despreniments de pedres ocorreguts en els murs del Calvari de la localitat. L’ajuntament considera que aquests despreniments es produeixen des de fa anys a conseqüència del deteriorament de l’edifici del calvari. Tot i això, s’assegura que el d’aquest cap de setmana ha sigut un dels més greus per la grossària de les pedres.

L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, ha assegurat que “el mal estat de l’edifici exterior ha obligat l’ajuntament a mantindre tancat el calvari per qüestions de seguretat”. Segons l’alcaldessa, “aquesta vegada no s’hi ha hagut de lamentar danys personals”. Però, l’edil adverteix que si continuen les solsides es posarà en perill la seguretat de la ciutadania. A més, des de l’ajuntament es lamenta que s’està deixant perdre un bé d’interés patrimonial per a la comarca del Baix Maestrat.

Edifici barroc en ruïnes

María Ángeles Pallarés ha explicat també que “el monument és propietat de la Diòcesi de Tortosa”, però que s’ha arribat “a un acord amb la institució per tal de procedir a la cessió de l’edifici per espai de 50 anys”. Així, una vegada que el calvari siga de titularitat municipal, l’ajuntament podrà començar les gestions per a demanar ajudes i subvencions reglades, tant a la Diputació Provincial com a la Generalitat.

De moment, l’ajuntament ha anunciat que costejarà de manera provisional les reparacions de l’edifici, encara que alerta que el calvari, que és un clar exemple d’arquitectura barroca valenciana del segle XVIII, es troba en la llista roja com a edifici patrimonial en runes.

(A A FOTOS CASTELLÓ. DESPRENIMENT CANET LO ROIG, 1, 2, 3)

També et pot interessar

stats