Una parella de Saragossa torna una xiqueta índia que tenien en adopció

Els pares adoptius van entregar la menor als serveis socials d’Aragó després de descobrir que era major del que els havien dit.

En l’última dècada, a Espanya les adopcions internacionals han baixat un 85%
En l’última dècada, a Espanya les adopcions internacionals han baixat un 85% / Efe

A Saragossa, una parella ha rebutjat una xiqueta índia que tenien en adopció des del passat gener. La van entregar al Servei d’Atenció a la Infància i Adolescència del govern aragonés, després de descobrir que la menor tenia 13 anys en lloc de 7, tal com s’afirmava en els papers de l’agencia d’adopció Udaan, a l’Índia.

Els pares adoptius es van posar en contacte per correu electrònic amb CARA, l’organisme central de recursos d’adopció, per a denunciar que havien sigut enganyats quant a l’edat de la menor.

A l’ambaixada índia a Espanya s’està treballant en el cas. De fet, la ministra de Desenvolupament de la Dona i el Xiquet,  Maneka Gandhi, ha demanat a l’ambaixador indi que tornen la xiqueta a l’Índia on li poden garantir la rehabilitació i una custòdia segura.

Mentrestant, la menor es troba sota la tutela dels serveis socials aragonesos a l’espera d’una nova adopció a Espanya o a l’Índia o bé d'una acollida permanent amb una família.

Des de CORA, coordinadora d’associacions d'adopció i acollida, asseguren que es tracta d'un cas puntual  i demanen que es tinga en compte l’opinió de la menor pel que fa a la solució per a  garantir el seu benestar. 

En l’última dècada, a Espanya les adopcions internacionals han baixat un 85%. Entre les causes hi ha les mesures proteccionistes que els països d’origen han instaurat i la promoció de l’adopció interna.

També et pot interessar

stats