Una ONG recull 77.000 firmes contra l'ús de dromedaris en la cavalcada de Reis d'Alcoi

Denuncien que caricaturitza el sofriment animal amb dromedaris, que pateixen un intens soroll ambiental i tocaments de les persones assistents 

Imatge d'arxiu de la Cavalcada de Reis d'Alcoi
Imatge d'arxiu de la cavalcada de Reis d'Alcoi / Europa Press

La Fundació Franz Weber (FFW) ha recollit 77.000 firmes en la plataforma Change.org contra l'ús d'espècies en captivitat en activitats públiques, com és el cas dels dromedaris de la cavalcada de Reis d'Alcoi.

En un comunicat, l'ONG acusa aquesta ciutat de l’Alcoià de “negacionista en benestar animal” perquè la seua tradicional cavalcada, la més antiga d'Espanya, tornarà a disposar d'animals en les desfilades.

FFW lamenta que algunes localitats "es resistisquen a apostar per recreacions i animació diferent" i defensa que "el veto a aquesta mena de maltractament cap als animals seria molt senzill". Així, aposta perquè l'Ajuntament d'Alcoi deixe de signar convenis o contractes amb entitats que promouen aquests espectacles "lamentables".

A parer seu, la cavalcada evidencia com caricaturitzar el sofriment animal amb dromedaris que pateixen un intens soroll ambiental, tocaments de les persones assistents i una música “eixordadora”. Tot això, denúncia, contribueix a generar "una imatge radicalment equivocada dels animals, especialment per a les xiquetes, xiquets i adolescents que poden participar de l'activitat".

Per contra, aquesta ONG animalista reconeix que cada vegada més ciutats aposten per "cavalcades ètiques" com València, la Corunya o Vigo, on "es generen importants assistències i retorns econòmics per al comerç local i establiments d'hostaleria encara que no s'utilitzen animals".

També et pot interessar

stats