Una ONG castellonenca viatjarà a Ucraïna per a ensinistrar gossos que ajuden a recuperar cadàvers sepultats

El grup eixirà de Vinaròs el pròxim 14 d’octubre i ajudarà a formar els gossos de les autoritats ucraïneses per a la tasca

El portaveu de la ONG, Luis Caracena, amb la gossa Gass.
El portaveu de la ONG, Luis Caracena, amb la gossa Gass / Europa Press

Dos voluntaris de l’ONG Unitat de Cerca i Rescat Canina de Castelló i un altre de Protecció Civil de Loeches (Madrid) viatjaran el mes que ve a Ucraïna amb la finalitat de formar gossos d’aquest país perquè ajuden en la cerca de cadàvers sepultats per l’enderrocament d’edificis com a resultat dels bombardejos de l’aviació russa durant el conflicte bèl·lic. Amb ells es desplaçarà una col·laboradora nadiua que els ajudarà en les tasques de traducció. 

Als voluntaris els acompanyaran dos gossos ensinistrats a Espanya. El primer és un pastor alemany de Madrid, de nom Bull, especialitzat en la cerca de persones vives, i una pastora belga malinois de Castelló, que s’anomena Gass, formada especialment per a la cerca de persones mortes. 

De fet, Gass va ser un dels gossos que ajudà a localitzar els cadàvers de les persones sepultades en un edifici que es va assolar a Peníscola l'agost de 2021, segons ha contat el portaveu de la citada ONG, Luis Caracena. El grup eixirà de Vinaròs el dia 14 d’octubre en una furgoneta que, en arribar a la frontera ucraïnesa, es reunirà amb un comboi de la Guàrdia Fronterera d’Ucraïna, que els portarà a una caserna prop de la ciutat de Lviv, on romandran dos dies formant els gossos ucraïnesos. 

El projecte compta amb la col·laboració de xicotetes empreses i la Fundació Azul Marino, que ajudarà en la missió humanitària de formar els equips canins ucraïnesos de la Guàrdia Fronterera i del Servei Estatal d’Emergències. 

També et pot interessar

stats