Una onada feminista recorre els carrers valencians

Centenars de milers de dones omplin els carrers i les places per a reivindicar la igualtat real entre homes i dones.

VÍDEO | Una onada feminista recorre els carrers valencians

Aquest divendres a la vesprada s'han viscut 9 manifestacions al llarg del territori valencià, en el marc de la segona jornada de vaga del 8 de març per a reclamar la igualtat real entre homes i dones.

Segons les organitzadores, només a València hi ha 800.000 persones, la Policia Local no ha oferit cap xifra. A Alacant són 80.000 segons l'organització i 25.000 segons la Policia Nacional mentre que a Castelló han sigut 10.000 dones, segons la Policia Local. També hi ha marxes a Elx, Gandia, Xàtiva, Sagunt, Vinaròs i Oriola.

El Consell, present en la manifestació de València

El Consell de la Generalitat també ha acudit a la manifestació feminista de la ciutat de València. Ximo Puig ha declarat que la desigualtat "afecta el cor de la democràcia" i que sense igualtat "no hi ha democràcia".

El president també ha fet al·lusió al fet que aquest divendres s'ha celebrat la sessió plenària sense la presència de les conselleres. "El Consell estava absolutament invalidat en gran manera, perquè sense el 50%, sense allò que representa la vicepresidenta i les conselleres, no és el Consell que nosaltres volem", ha expressat.

Per la seua part, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, també s'ha manifestat aquest divendres a la ciutat de València. En aquesta manifestació "volem compartir un món d'igualtat d'oportunitats, en el qual les dones no siguen explotades, no siguen agredides sexualment, en el qual les dones compartim aquest 50 per cent que som", ha explicat la vicepresidenta.

També et pot interessar

stats