Una nova regulació del cànnabis per a combatre el narcotràfic

Les Corts Valencianes voten la proposta no de llei que pretén ordenar el consum de cànnabis a la Comunitat Valenciana.

Planta de cànnabis
Planta de cànnabis

L'Observatori Europeu de Cultiu i Consum de Cànnabis, un grup sense ànim de lucre creat per experts multidisciplinaris, denuncia que la normativa actual està dissenyada amb convenis del segle passat i que hi cal una reforma. Per això han ajudat a elaborar la proposició no de llei que hui es debat a les Corts Valencianes i han demanat als partits representats al Congrés i el Senat que s'aprove una ponència per a generar una regulació integral de l'ús d'aquesta substància. Héctor Brotons, portaveu de l'observatori assenyala que també s'ha presentat una iniciativa semblant al Congrés i al Senat. El consum o la tinença de cànnabis està penalitzat amb multes d'entre 600 i 30.000 euros.

L'objectiu d'aquestes propostes, segons explica Brotons, és buscar un ampli consens per a regular la matèria i que aquesta legislació s'adapte a una nova realitat social que done alternatives als consumidors davant el mercat negre de drogues i el narcotràfic. 

Entre les propostes que fan els responsables de l'observatori es troba la d'eliminar les sancions administratives per tinença i consum de cànnabis i una protecció dels consumidors terapèutics. 

Els representants d'aquesta associació s'han reunit ja amb tots els grups polítics del Congrés i del Senat, i valora satisfactòriament la ronda de contactes. Asseguren que tot els parlaments autonòmics compten amb accions i propostes relacionades amb l'ús del cànnabis en diferents graus de tramitació i en la majoria d'aquestes iniciatives es fa referència a obrir una ponència al Congrés.    

També et pot interessar

stats