Una nova plataforma agilitza la contractació de persones empleades a la llar

El portal facilita fins a quaranta tràmits i inclou un simulador que calcula la quota mensual que es pagaria en donar d'alta a un treballador de la llar

Captura de pantalla del portal
Captura de pantalla del portal / À Punt NTC

Consultar el número de la Seguretat Social o sol·licitar-lo, descarregar l'informe de vida laboral, tramitar altes, baixes i modificacions en ocupació en la llar o el treball autònom o modificar les teues dades de contacte i domicili. Aquests són sols alguns dels tràmits que a partir d'ara es poden sol·licitar al nou portal Import@s, de la Seguretat Social i que el govern defén que seran més ràpids i senzills a partir d'ara.

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i el secretari d'Estat de la Seguretat Social i Pensions, Israel Rierol, han presentat aquest dijous el nou portal, qualificat d'"eina totalment innovadora en l'àmbit de les administracions públiques i un enorme avanç en la manera de relacionar-se amb els ciutadans". Fins a quaranta tràmits es poden fer amb aquesta plataforma, pensada per a agilitzar l'accés a la informació.

El disseny del nou portal ha tingut molt en compte el llenguatge de les persones que treballen o emprenen en l'àmbit de la llar i, per exemple, inclou un simulador que calcula la quota mensual que es pagaria en donar d'alta a un treballador de la llar, només indicant qui realitzarà l'alta, les dades de la jornada i el salari mensual més les pagues extres, si n'hi ha.

També et pot interessar

stats