Una nova pastera amb setze ocupants eleva a 56 els migrants arribats a aigües valencianes en dos dies

Salvament Marítim rescata l'última embarcació aquest dijous al matí a l’altura de Santa Pola

Una pastera
Imatge d'arxiu d'una pastera arribada a la costa valenciana / À Punt NTC

El drama de la migració torna a evidenciar-se en aigües valencianes. Els serveis de rescat han localitzat una nova pastera a l’altura de Santa Pola (Baix Vinalopó), la quarta en les últimes 48 hores que s’albira prop de la costa valenciana, amb setze persones a bord, quatre d'ells menors. Tots semblen ser d'origen magrebí. Salvament Marítim els ha traslladat al port d'Alacant per a oferir-los un reconeixement sanitari. Amb aquesta, ja són quatre les pasteres i 56 els migrants que han arribat a la costa alacantina en les últimes 48 hores.

Aquesta última embarcació, una llanxa pneumàtica de set metres d'eslora a unes 37,5 milles a l'est de la costa de Santa Pola, s'ha albirat a unes 37,5 milles a l'est de la costa de Santa Pola, segons ha concretat Salvament Marítim. Un pesquer alertava aquest organisme, poc abans de les huit del matí, de la presència de la llanxa.

Més d'un centenar de migrants a El Hierro

El degoteig de pasteres no para en diferents punts costaners. De fet, un total de 106 persones d'origen subsaharià, entre ells sis menors, han arribat aquesta matinada a l'illa d'El Hierro, al port de La Restinga, en dues pasteres, segons dades facilitades per Salvament Marítim. En la primera embarcació viatjaven 46 homes, mentre que en la segona viatjaven 64 persones, 57 d’ells homes, una dona i sis menors.

També durant la matinada de dijous, un total de 51 persones ha arribat a les Balears en tres pasteres. En concret, 14 migrants van arribar a Mallorca; 17, a Formentera i 20, al sud-oest de Cabrera, segons ha informat la Delegació de Govern. Aquestes arribades s'afigen a les deu pasteres —set a Mallorca, dues a Formentera i una a Eivissa—, amb un total de 141 persones que van arribar a aquestes illes aquest dimecres.

Enguany, 37.000 persones han arribat en pastera a Canàries, una xifra que supera el rècord assolit el 2006, en plena crisi de pasteres.

Reunió consellers de migracions

Precisament aquest dijous, la ministra de Migracions, Elma Saiz, ha reunit la Conferència Sectorial de Migracions per a abordar amb les comunitats autònomes l'arribada de migrants a les costes. A la trobada assisteix el director general de Diversitat de la Generalitat, Stephane Soriano.

En la reunió, s’analitzaran els avanços en la normativa i instruments europeus i la normativa espanyola en matèria de migracions i la resposta a les arribades de migrants a costes espanyoles, entre altres assumptes. També abordaran la problemàtica associada a la distribució de menors no acompanyats i examinaran el ministeri al voltant de la creació d'un grup de treball tècnic sobre informació en matèria d'acolliment.

També et pot interessar

stats