L’última paraula de la DANA: un nou esclafit humit a la Plana Baixa i fortes tempestes a tot el territori

A la Vilavella s’han registrat 44 l/m² en només quinze minuts, amb vents que han superat els 90 km/h

Imatges de la pluja a la Vall d'Uixó i Nules (Plana Baixa) / Pablo Solsona
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de setembre 2023 - 15:01 Actualitzat: 19 de setembre 2023 - 23:09

La depressió aïllada en nivells alts (DANA) ha agafat força en les últimes hores de la seua evolució. Unes tempestes que es preveu que s’allarguen fins a les dues o les tres matinada. Fortes pluges que han deixat imatges impactants en nombrosos punts del territori valencià i elevades acumulacions d'aigua en poc de temps. Aquesta nit la Comunitat Valenciana viu la part més activa de la gota freda, amb tempestes generals que puntualment poden ser molt fortes o torrencials. Davant d'aquest escenari, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté l’avís taronja actiu al litoral de la província de Castelló i groc en gran part del territori valencià. 

Cal destacar el nou esclafit humit que ha viscut la Plana Baixa, després dels de dimarts i diumenge passat. A la Vilavella s’han registrat 44 l/m² en només quinze minuts, amb vents que han superat els 90 km/h. També a Betxí s’han superat els 50 l/m² només una hora, 40 a Aín i 32,2 a Borriana, una de les localitats més afectades per les tempestes de l’última setmana. 

Aquest matí les tempestes han sigut més disperses, encara que puntualment fortes en algunes comarques com l’Horta Sud, la Plana d’Utiel-Requena i els Serrans. La pluja ha deixat 56 l/m² en només una hora a Fuenterrobles, mentre que Catarroja i Albal superen els 30 l/m². 

Tot i que no hi ha hagut incidències destacades, la DANA ha ocasionat algunes complicacions a la V-31, ha deixat túnels i baixos inundats i carrers impracticables. Els operadors del telèfon 112 han rebut 126 telefonades relacionades amb l'episodi de pluges, que s'han traduït en 98 incidents, la majoria d’ells menors. També a la vesprada, ha impactat als barris marítims de València, fins a endinsar-se a la mar. De fet, en alguns punts de la ciutat s'han registrat més de 20 l/m² en una hora.

Equips de resposta bàsica per a atendre persones sense llar a Alacant

La Creu Roja ha activat els equips de resposta bàsica en emergències (ERBE) per a proporcionar atenció a persones sense llar en el Centre d'Acolliment i Inserció de persones (CAI) d'Alacant, després de la sol·licitud de l'Ajuntament a causa de la preemergència per pluges a la ciutat. L'organització humanitària ha informat en un comunicat que ha activat aquests equips, que es mantindran actius durant els pròxims dies.

D'aquesta manera, el personal voluntari estarà disponible des de les 20:00 hores d'aquest dimarts i fins dijous que ve, segons l'evolució del temps. El CAI ofereix assistència sanitària a persones sense llar, així com ajuda d'emergència bàsica, allotjament, sopars i desdejunis.

També et pot interessar

stats