Una nova assentada a València exigeix compromisos més ambiciosos de la Cimera del clima

El moviment fa una crida per a detindre la ampliació del port de València o els grans centres comercials, com el de Puerto Mediterráneo.

Marxa pel Clima que va recórrer els carrers de Madrid aquesta setmana
Marxa pel Clima que va recórrer els carrers de Madrid aquesta setmana / Javier López (Efe)

València tornarà a cridar aquest divendres per a detindre el canvi climàtic. La plataforma Fridays for Future València (FFF) ha convocat una assentada, que s’emmarca en l'Aliança per l'Emergència Climàtica, i que pretén protestar contra els acords que s’han assolit en la cimera de Madrid (COP25), ja que aquest moviment els considera "insuficients i poc ambiciosos".

Els activistes del moviment Fridays for Future València opinen que cal eixir al carrer de nou amb iniciatives reivindicatives perquè hi ha una desconnexió entre el que està esdevenint en la Cimera del Clima i les exigències dels indígenes, la societat civil o la comunitat científica.

"Els compromisos que han manifestat els països i les escasses negociacions evidencien la falta de voluntat dels governs per a adoptar mesures contundents contra la crisi climàtica", segons han afirmat els portaveus.

En el cas concret de València, els activites de Fridays for Future a València afirmen que la lluita ambiental se centra en projectes com ara l’ampliació del port de València, de les autovies d’accés a la ciutat, els desenvolupaments urbans insostenibles i els macrocentres comercials com el projectat a Paterna, Puerto Mediterráneo. "La lluita global contra l'emergència climàtica i la crisi ecològica, comença amb la lluita a nivell local", han recalcat.

D'altra banda, els estudiants del moviment Friday for Future de València han explicat que la Cimera pel Clima, que està celebrant-se a Madrid, també ha de veure’s com a "un punt de trobada per a crear vincles entre les societats civils de diversos països, un espai obert als moviments socials que han sabut posar damunt la taula els problemes reals i els impactes diferencials en les diferents regions del món i els seus contextos socials".

També et pot interessar

stats