Una nova agressió mobilitza els funcionaris de presons contra la falta de seguretat

Els sindicats denuncien 2.100 agressions en sis anys als centres penitenciaris espanyols.

Imatges de la protesta dels funcionaris de presons al centre penitenciari de Picassent
Imatges de la protesta dels funcionaris de presons al centre penitenciari de Picassent

Els sindicats dels funcionaris de presons s’han concentrat aquest dimecres al migdia a les portes dels centres penitenciaris de tot Espanya en protesta per la falta de mesures de seguretat, després que dilluns un reclús va ferir greument amb un punxó casolà un treballador de Soto del Real, a Madrid. 

Desenes de funcionaris valencians s’han sumat a les mobilitzacions, en què s’han exhibit pancartes amb lemes com “Presons sense agressions” i “El teu abandó em pot matar”. 

Acaip-UGT,  CCOO i CSIF acusen Institucions Penitenciàries d’inacció després de vora 2.100 agressions en els últims sis anys, de les quals responsabilitzen en part la debilitat de les plantilles dels centres. Estimen que hi ha 3.400 vacants sense ocupar. 

El president d’Acaip-UGT de la presó de Fontcalent, a l’Alancantí, José Ramón López, considera que per a revertir la situació calen mesures com reforçar el protocol d’agressions, endurir les sancions, millorar la classificació dels interns amb malalties mentals i activar de manera “urgent” la consideració dels funcionaris com a agents de l’autoritat, una figura de protecció anàloga a la que tenen els agents de Policia i de la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats