Una mosca de la fruita permet avançar en el tractament de l'epilèpsia

Un equip d'investigació valencià treballa amb els cervells d’aquests insectes per a poder estudiar nous fàrmacs

Una mosca de la fruita permet avançar en el tractament de l'epilèpsia / À Punt NTC

La ciència sorprén cada dia. Una mosca de la fruita permet avançar en el tractament de l'epilèpsia, en concret en la síndrome de Dravet. Ara un equip d'investigació valencià treballa amb els cervells d'aquests insectes per a poder estudiar nous fàrmacs.

La síndrome de Dravet afecta un de cada 16.000 acabats de nàixer. La malaltia, produïda per una mutació en un gen, va danyant el cervell dels infants que la pateixen i no té un tractament efectiu.

Un grup d'investigació valencià ha reproduït al laboratori la síndrome, però en mosques de la fruita. Uns insectes que comparteixen amb els humans els gens més bàsics. De la mateixa manera que els menors, les mosques pateixen els atacs epilèptics en aplicar-los certs estímuls.

Tal com explica la investigadora de la UPV-CIPF, Andrea Tapia, les mosques convulsionen perquè el gen que s’altera des del laboratori és el mateix que tenen els humans. “Comencen a tindre crisis, sobretot induïdes per temperatures altes”, ha afegit. 

L'associació de pacients i familiars d'aquesta síndrome financen el projecte del Príncep Felip i també altres línies d'investigació que han permés desenvolupar cervells en miniatura per a poder provar sobre cèl·lules malaltes els nous fàrmacs que es van descobrint contra la malaltia.

També et pot interessar

stats