Una model valenciana amb síndrome de Down premiada als Estats Units pels seus èxits i exemple de visibilitat

El guardó distingeix María Ávila per la seua trajectòria.

La jove model María Ávila, en una imatge d'arxiu
La jove model María Ávila, en una imatge d'arxiu

La jove model de Benidorm amb síndrome de Down Marián Ávila continua la seua trajectòria imparable. Ávila, que fa dos anys es va convertir en la primera espanyola amb síndrome de Down que desfila en la Fashion Week de Nova York, acaba de ser distingida amb el premi Quincy Jones Exceptional Advocacy 2020.

El guardó es lliurarà virtualment el dissabte 14 de novembre des de Denver (Colorado) i ha distingirà el treball d'Ávila pels seus "èxits com a model i exemple".

La jove té 23 anys i resideix a Benidorm (Marina Baixa). La model rebrà el guardó per la seua trajectòria i "usar les xarxes socials per a conéixer altres persones, guanyar visibilitat sense perjudicis ni etiquetes i per a ajudar els altres". Compartirà el premi amb l'actriu canadenca de la sèrie Anatomía de Grey Caterina Scorsone i rebrà el guardó en el transcurs de l'esdeveniment en línia “Be Beautiful Be Yourself” ('Sigues bell, sigues tu mateix'), que servirà per a recaptar fons per a la investigació científica.

"És un honor per a mi rebre aquest premi. Ha sigut una gran sorpresa per a mi, no m'ho esperava", ha assenyalat la jove. Ávila agraeix el premi a l'organització. "Les persones amb síndrome de Down també poden, igual que tothom, com ha de ser", comenta satisfeta.

"Tots podem complir els nostres somnis", ha subratllat Ávila, que gaudeix de la seua carrera a les passarel·les: "Em sent feliç del que soc i que tot siga així".

Ha agraït el suport que li han donat les nord-americanes Sofía Kay Whitten, filla de Michelle Sie Whitten (cofundadora, presidenta i CEO de Global), i DeOndra Dixon, germana del popular actor Jamie Foxx, que ha mort fa uns dies: "Sempre m'han animat molt, m'han obert un camí".

La jove valenciana no podrà viatjar a Denver a arreplegar el guardó en persona per les restriccions derivades de la Covid-19. Però, sempre optimista, li lleva importància. "Tampoc no passa res, ho fem en línia perquè tot és possible", comenta.

Durant la cerimònia de lliurament dels guardons s'exhibirà un vídeo de María desfilant vestida pel modista alacantí Hannibal Laguna al costat de Beverly Johnson –la primera afroamericana que va protagonitzar la portada de Vogue, el 1974– en un esdeveniment al qual assistiran Quincy Jones, que dona nom als premis, i l'artista Rachel Platten, entre molts altres.

Ávila, que fa 1,61 metres d'alt, és la imatge de l'actual campanya de publicitat de Levi's que advoca per la diversitat. Ha treballat també per a El Corte Inglés. A més, ha participat en la desfilada de l'Eivissa Inclusion Fashion Day i en l'anunci per a la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week.

També et pot interessar

stats